15/10/2009

Korraks veel valimistest, seinajamast ka

Kirjutasin juba eelmises postituses, et käisin eelvalimistel. Valimisjaoskond asub nii lähedal, et sinnaminek ei raiska aega. E-valikut ei hakanud tegema ühel väikesel põhjusel. Ma pole kindel, et e-valik õigesse kohta jõuaks. Miks?

Aga sellepärast, et tellisin endale täiesti õigel ajal enne neid valimisi elektroonilise valijakaardi. Kõik sai tehtud nagu vaja ja nüüd pidanuks ainult e-valijakaart tulema. Kuid võta näpust - ikka toodi postkasti paberil kaart.

Valmisjaoskonnas oli vähe valijaid ja komisjoniliikmed rõhutasid igaühele, et need kirjutaksid numbrid õigesse kohta ja hästi selgelt. Siis ei tule häältelugemisega sama olukorda, mis eurovalimiste ajal, et muudkui loe ja loe üle.

---
Sügist pole mul õigupoolest aega vaadata olnud, ei tema ilu ega ka tormipoolt. Nädalavahetuse majasündmused, millest neljas eelmises postituses kirjutasin, ehk mõjunuks noorematele ergutavalt ja adrenaliini andvalt, aga mina olen juba ilmselt sellises vanuses, et mind need lihtsalt väsitasid tavalisest rohkem. Praeguseks oleme naabrimehega veekahjustuste osas kokkuleppele saanud.

Vett poleks ava lõikamisel teisel korrusel kasutada tohtinud, seda võinuks sellises paneelelamus ainult esimesel korrusel, kus viperuse tõttu kahjustunuks ainult kelder, samuti eramajas omaniku nõusolekul. Praegu avastati naabri seinalõikamise kolmanda päeva lõpul, et vesi voolas paneelidesse ja lae vahele rusikasuuruse augu kaudu.

Seinalõhkumise loa või projektiga pole samuti kõik korras.Mis kandva seina ava lõikamise korraga seotud küsimustesse, tehnilistesse eksimustesse ja muude sellisesse puutub, siis nendega tegelevad korteriühistu juhatus ja ehitusjärelevalve spetsialist.

Solarise laevaringu taustal tundub see väikese asjana, aga suured asjad algavadki väikestest: ka suurte õnnetuste põhjuseks on sageli päris väikesed viperused, kiirustamine, hooletus.

Aga sõna "laevaring" pealkirjatekstides tajun ma millegipärast mitte "lae varinguna", vaid hoopiski "laeva ringina". Kummaliselt mõjuv sõnademäng...

7 comments:

  1. Sellest e-kaardist:
    ma omaarust tellisin enne eelmisi valimisi e-valijakaardi. Tuli ikka paberil. Läksin siis uuesti tellima ning tuli nagu tunne, et üks klikk jäi tegemata. Asi selles, et seesamune tellimise kasutajaliides on läbi mõtlemata. Kes on harjunud viletsate kasutajaliidestega, see otsib nurgataguseid nupukesi, kuhu litsuda.
    Mina olen ilmselt ära hellitatud ...

    ReplyDelete
  2. Ka mina tajun seda laevaringut laeva-ringina.
    See on see liitsõnade fenomen - kas kuuse-tukas või kuu-setukas?

    Üleelamiste osas seoses uute naabritega tunnen kaasa.

    ReplyDelete
  3. Lugesin su naabrite remondisaagat ja tundsin sulle kaasa. Kodu pidi ju inimese kindlus olema. Vesi, müra, tolm.... Kõik need peened sisustusajakirjad on inimeste pead segi ajanud. Korterite planeeringute ümbertegemist ja seinte mahalõhkumist on pisut ülearu ülistatud. Modernse korteri ihkajad peaksid kohe ostma endale uues majas vastava elupaiga. Aga nojah, raha ja asukoht... Siiski võiks ja peaks tõesti rohkem rääkima sellest, mida see ümberehitamine negatiivset endaga kaasa toob. Nii naabritele kui võib-olla ka maja ohutusele. Vahest inimesed mõtleksid pisut kauem, enne kui selliseid asju ette võtavad. Võib-olla ei kavatsegi nad sinna korterisse mitte kauaks pidama jääda. Ehk oleks võinud lihtsamalt läbi ajada.

    ReplyDelete
  4. Aitäh kaasa mõtlemast!
    Duhh, minu arust ta kuskil näitas mulle kirja, et e-kaardi tellimine õnnestus, seepärast ma imestangi.

    Bianka, eks näis mis edasi saab. Mu usaldus on igatahes ülal toimuva suhtes kadunud. Uskusin ju ka, et kõik käib nagu lubatud ja tagatud, kui algul jutud olid,et lõhutakse. Aga tuli välja, et mees hakkas kiirustama, ei oodanud projekti ära jne...

    ReplyDelete
  5. Üks asi veel.
    Bianka kirjutas: "Siiski võiks ja peaks tõesti rohkem rääkima sellest, mida see ümberehitamine negatiivset endaga kaasa toob. Nii naabritele kui võib-olla ka maja ohutusele."

    Paraku on nii, et teema ajakirjanduses n-ö ei müü ja ilmselt avaldatakse selliseid kirjutisi elumajades tehtud omavoliliste ja oskamatult teostatud tööde kohta kibekiirelt ja meelsasti alles siis, kui keegi viga saab, näiteks laevaringu alla jääb. Siinkohal sülitan kolm korda üle õla...

    ReplyDelete
  6. Eks see ole maine asi: kas uhke „avatud köök” või vanamoodne „kööktuba”, asi on ju sama, külalised näevad, kuidas inimene köögis askeldab.

    Ennustan, et tuleb aeg, mil hakatakse uuesti kööke kinni ehitama ☺ (kasvõi kodukoka privaatsuse ja tuleohutuse pärast)

    ReplyDelete
  7. Üks tuttav kirjutas mulle selle "saaga" peale:
    "Ikkagi peaks nagu märkima, et ei saa aru, miks tänapäeval eelneb remondile meeletu LÕHKUMINE. Varasemal ajal ikka PARANDATI remondi käigus, mitte ei asutud lammutama."

    ReplyDelete