20/08/2009

Hommikueinele!


Jätkates söögiteemalisi postitusi tuleb seekord ometi juttu mitte söögist, vaid põnevast kunstisündmusest.

Jälle on tulekul tore (tasuta) pildinäitus. Tsiteerin Eesti Lastekirjanduse Keskuse kunstieksperti Viive Noort:
"Kolmapäeval, 26. augustil kell 16 avatakse Eesti Lastekirjanduse Keskuse Illustratsioonigaleriis ja Trepigaleriis Moskva kunstnikerühmituse Gruppa Zavtrak näitus.

Tegemist on vene illustratsioonikunsti kõige säravamate tippudega, kelle piltidega raamatuid trükitakse paljudes riikides üle maailma ja kel kamba peale kogunenud pea kõik olulisemad illustratsioonikunsti auhinnad alates Bratislava kuldsetest õuntest ja lõpetades Belgradi kuldsete sulepeadega, meie Tallinna illustratsioonitriennaali diplomid veel lisaks.
Näitus jääb avatuks 26. septembrini.
---
Gruppi kuuluvad graafik-illustraator Jekaterina Silina, tema graafilisest disainerist tütar Varvara Akatjeva, ahitekt-disainer Igor Kotšanov (kes on ühtlasi grupi vaimne liider ja projektide kuraator), tema naine Victoria Fomina – arhitekt-disainer-illustraator, maalikunstnik-illustraator Denis Gordejev, graafik-illustraator Jevgeni Antonenkov ja multiplikaator-illustraator Igor Oleinikov.


Kõigil neil on oma võluriik valitseda. Katja Silinal elavad seal oranžid krokodillid, Denis Gordejevil haldjad ja draakonid, Antonenkovil „härjasilm” ja jalgadega pea...

---
Gruppa Zavtraku näitused on olnud Jaapanis ja Prantsusmaal, Šveitsis ja Saksamaal. Nüüd siis ka Eestis."
Pilt näituse kutselt.

No comments:

Post a Comment