16/08/2009

August


Ilusatel päevadel on august värviline. Täna on kõik vihmahall. Noil ilusatel päevadel olin tihti iseenese käes vangis. Õues käisin vähe. Kuigi teadsin, et on värvilise suve lõpuaeg ja tuleks minna. Tänase vihmaga on samuti tunne, et tuleks minna.

Võib-olla võtta vanadest eeskuju. Meie trepikojas elab ülekaheksakümnene vanadaam, kes igal hommikul välja tõttab. Ilm võib olla ükskõik missugune. Vanadaam ütleb, et ta kohe peab minema, sest, kui ta koju jääb, on tunne, et surm tuleb ja saab ta kätte. Nii ta siis lippabki igal hommikul surma eest ära.

Lugesin ühest Argentiina, aga võib-olla ka mitte Argentiina vanaemast. Ta joonud igal hommikul kangemat kraami pooleks veega. Ikka pool klaasikest viskit, pool vett. Pool klaasikest veini, pool vett. Ühel päeval otsustanud, et hakkab nüüd tervislikumalt elama. Jätnud ära ... vee lisamise.

2 comments:

  1. Ka itaalia legendaarne režissöör Mario Monicelli, kes praegu on 94 aastane, siiamaani tegev(!), ütles kord, et tema "nooruse" saladus on süüa restoranis ja juua alati veini mitte vett :)))
    Ja kui neil ongi õigus?:)

    ReplyDelete
  2. Tee proovi, seal head veinid! Kui 94-aastaseks saad, siis ütle mulle ka, kas neil on õigus :)

    ReplyDelete