08/10/2008

Asjalik selgitus


Paanilise ajakirjanduse kõrval ootab lugeja enamasti täpsemat selgitust, mis just teda ees ootab ja kuidas toimida. Lugesin täna ootamatult asjalikku lühidat ja mitte vahtupeksvat informatiivset artiklit Õhtulehest, kus tagatisfondi juhataja Andres Penjam teatas, et praegu on pangahoiustest riigi kaitse all vähem kui pool.

Riik garanteerib kuni 313 000 kroonise hoiuse säilimise ainult kuues pangas: Swedpank (end Hansapank), SEB (end Ühispank), Eesti Krediidipank, Tallinna Äripank, BIG ja Marfin Pank; välisriigi panga filiaali hoiused tagatakse aga panga emamaa seaduste järgi.

Veel vastab Penjam küsimustele, kuidas ja millal riik hoiuse välja maksab ning kui pangaga midagi halba juhtub, mida siis tagatisfond teeb, ka selgitab ta, et raha kättesaamiseks ei pea inimene mingit avaldust kirjutama ega kellelegi midagi tõestama.

EDIT // 9. okt 2008.
Valitsus toetas hoiuste tagamise ja hüvitamise piirmäära tõstmist 50 000 euroni (782 330 krooni) 100 protsendi ulatuses kõikidele seni tagatisfondi seaduse kohaselt tagatud krediidiasutuste hoiustele alates tänasest päevast. Valitsus tegi oma otsuse rahandusministri ettepanekul ning lähtudes Euroopa Liidu majandus- ja rahandusministrite nõukogu (ECOFIN) istungil otsustatust, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. Seni oli piirmäär 20 000 eurot (313 000 krooni).

No comments:

Post a Comment