16/09/2008

Kümme kohustuslikku aevastust


Olen hommikuti aevastama hakanud. Ikka vähemalt 10 korda järjest. Tugevasti, tundeliselt... Nagu oleks see kohustuslik unemaailmast tegelikkusse astumisel.

Iseenesest pole selles midagi imekspandavat, sest maja on niiske ja külm – see kõige vastikum ja külmem aeg, mil veel ei köeta ja ilmselt ka niipea ei hakata, sest pole konsensust nende vahel, kes kütmist ootavad ja külmetavad, ning nende vahel, kes kütmist edasi lükkaks, sest kütte hind on kallis ja lõppude lõpuks saab ju ka muud moodi sooja teha. Igasügisene dilemma, tänavustes majandusoludes ilmselt suurem kui kunagi varem. Paljude probleem.

Köha on ka päris jube, aga seegi arvatavasti niiskusest ja külmast ning sellest hallituselõhna tundest, mis mind niisuguse niiskuse ja külmaga tabab. Nii käingi kodus räpparina mitmekihilises rõivastuses ringi ja aeg-ajalt soojendan end kuuma joogiga.

See, et sügisevärve veel pole, mind ei häiri. Möödunud kevadel oli mul nii suur igatsus rohelise järele, et ma lausa naudin seda, et loodus ikka veel roheline on. Küll tuleb iga asi omal ajal. Pigem häirib pimedus, sest suvises päevavalguses oli hea tööd teha - laotad oma lugemisvara lauale laiali ja kõik on kenasti näha. Laualambi valguskiired mulle nii inspireerivalt ei mõju. Minu arvates olekski üsna normaalne, kui inimene suvel tööd teeks ja talvel näiteks karu kombel magaks. Aga ju ma ikka laisk inimene olen :)

Tegelikult olen septembris päris palju tööd teinud: mitu tellitud lugu ja toimetamist. Virisemiseks pole põhjust.

Niisugune näpuharjutus siis... Kõik postitused ei peagi targad olema.
---
Olin just punkti pannud, kui tuli meelde, kuidas palju aastaid tagasi ilmus Noorte Hääles kellegi kirjutis, kus pahandati teatrisaalis köhijatega, kes ülejäänud publikul etenduse jälgimist segavad. Seepeale helises mu laual telefon - olin tollal noor ajakirjanik - ja helistajaks osutus tuntud lastekirjanik, kes ütles väga inimlikul moel, et kui õnnetute köhijatega pahandada, siis tema kolm kähedahäälset pidevalt köhivat tegelast - ikka need naksitrallid - teatrisse ei saakski.

Eks nad ju aevastavad ka...

3 comments:

  1. Allergia, arvatavasti hallitus sul majas.

    ReplyDelete
  2. Ma ise arvan ka nii, sest hallitusallergiat olen ka varem täheldanud...

    ReplyDelete
  3. tean inimest , kes aevastab iga kord, kui nätsu suhu paneb. Lihtsalt liiga tugev maitse.

    ReplyDelete