24/07/2008

Sunniviisil alkoholipoodi


Viisin täna tühje kaljapudeleid ära. Taarapunkt on ühe Mustamäe uuema kaubanduskeskuse tagaküljel. Sinna saab pudelid automaati pista. Samast ruumist avanes veel mõned nädalad tagasi kassaluuk, kust siis vastavalt pudelite eest saadud tšeki näidule raha anti.

Täna oli teisiti. Pudelid automaati, tšekk vastu, aga kassaluuk ei avanenud. Kassaluugi peale oli pandud teade, et tšekiga tuleb minna kaubanduskeskuse alkoholipoodi, kust siis tšeki vastu kas raha või kaupa saab. Poe asukohaplaan oli ka selgituseks lisatud.

See on päris uus alkoholipood ja võib-olla on niisugune sundkäigu süsteem välja mõeldud reklaamiks.

Alkoholisõltlane, kes võib-olla tahaks ühelgi korral ära antud pudelite eest hoopiski makarone osta, võib alkoholipoe sundmarsruudil jällegi joomapudeli kasuks otsustada. Aga seda ehk just tahetaksegi? Ka tavaline kodanik võib ennast alkoholipoest leides ostu kasuks otsustada.

See sundkülastus on ebameeldiv.

Lähemate majade elanikud saadavad mõnikord pudeleid ära viima lapsi - kas siis ka nemad peavad nüüd alkoholileti taha jõudma? Vanainimestele ja alkoholi mittetarbijatele on selline käik samuti igati vastumeelne.

Pudeleid aga koguneb aeg-ajalt igas majapidamises...

1 comment:

  1. Ma arvan, et see on isegi seadusevastane. Kui just kalja alkopoes osta ei saa.
    Tsekk peab ikka sinna poodi jöudma, kust kaup koos taaraga osteti.

    ReplyDelete