14/05/2008

Seaduserikkumine?


Kodakondsuse seadusest:

"1. peatükk
Üldsätted

§ 1. Eesti kodanik

(1) Eesti kodanik on isik, kes käesoleva seaduse jõustumisel on Eesti kodakondsuses, samuti isik, kes on käesoleva seaduse alusel omandanud, saanud või taastanud Eesti kodakondsuse.

(2) Eesti kodanik ei või olla samal ajal mõne muu riigi kodakondsuses.

...

§ 3. Mitme kodakondsuse vältimine

Isik, kes lisaks Eesti kodakondsusele omandab sünniga ka mõne muu riigi kodakondsuse, peab 18-aastaseks saamisel kolme aasta jooksul loobuma kas Eesti või mõne muu riigi kodakondsusest. "


EILE: Riigikogu hääletas esimesel lugemisel Eesti Panga nõukogu uueks juhiks president Toomas Hendrik Ilvese esitatud Jaan Sven Männiku.


TÄNA: SL Õhtuleht:

"Varemgi suuri riigifirmasid juhtinud mees on Eesti-Rootsi topeltkodakondsusega, kuid kinnitab: "Terve elu olen määranud end eestlaseks!" /.../ Väliseestlasest Männik kinnitab, et topeltkodakondsusest ta ei loobu. "Nii riigikogus kui ka presidendikantseleis olen seda deklareerinud. Mulle on öeldud, et Eesti seaduse järgi peab panga nõukogu esimehel olema kõrgharidus ja Eesti kodakondsus. Mõlemale nõudele ma vastan."


Kui see pole kodakondsuse seaduse rikkumine, siis mis see on? Ja kui see on seaduserikkumine, miks ei pööranud sellele tähelepanu riigikogu? Või on seadus igaühe jaoks erinev?


EDIT/ Seda teksti on kasutatud ÕpL-is 6.06.2008 ilmunud artiklis.

2 comments:

  1. Päris mitmetes eluvaldkondades eksisteerivad meil topeltstandardid, kasvõi Keeleseaduse täitmisel...

    ReplyDelete