16/03/2008

Natuke liigutamist :)


Neid lihtsaid joogaharjutusi on soovitatav teha 10-15 minutit, aeglaselt ja sujuvalt; üks sari hommikul ja üks sari õhtupoolikul. Harjutuste sarju võib teha enne hommikust ja pärastlõunast meditatsiooni kas koos päikesetervitusega või ilma. (Harjutuste paremaks nägemiseks klikka pilti.)

Oma pikaajalistest kogemustest võin öelda, et neid asanaid on tore teha, need annavad hea enesetunde kogu päevaks. Ka rüht paraneb. Meeleolu samuti. Tegin neid aastaid, siis tuli mõningane vahe sisse, kuid taas alustada polnud raske.

Nende asanate kohta saab põhjalikumat õpetust ja seletust Deepak Chopra raamatust "Täiuslik tervis. Raamat keha ja vaimu terviklikkusest" (e. k. 1994, lk 262-277); samuti Anti Kidroni ja Holger Oidjärve raamatust "Harrastame joogat" (1998 ja hiljem) toodud joogaasendite kirjeldustest.

Viimati nimetatud raamatust on ka järgmine tsitaat joogaringi kohta: "Joogapoosid kujundavad hingamise korrapäraseks. Korrapärane hingamine aitab lõdvestuda. Lõdvestunud seisundis vabaneme stressist. Saavutatud meelerahu parandab keskendumist. Keskendunult harjutades annab jooga palju enam kasu."

No comments:

Post a Comment